Ofte stillede spørgsmål

Ofte stillede spørgsmål

Om RollerMouse

 • Hvorfor skal jeg bruge en RollerMouse?

  Med en traditionel computermus er du nødt til at benytte både arme, ryg, skuldre, hals, hænder og håndled for at udføre en meget simpel opgave – at bevæge cursoren på computerskærmen. Mange af disse muskler er slet ikke byggede til at udføre de mikrobevægelser, der skal til for at styre en traditionel computermus. Når du benytter de store muskelgrupper til at gribe om computermusen og række ud efter den i tide og utide, er der tale om en farlig cocktail for kroppen. Det er roden til en masse problemer som f.eks. karpal- tunnelsyndrom, musearm og gentagne belastningsskader, og kan give en del smerter.

  • RollerMouse lægges foran dit tastatur, så du slipper for at række ud efter computermusen. Denne ergonomisk korrekte placering er med til at afhjælpe spændinger i hænder, arme, skuldre og hals og med til at forebygge musearm.
  • RollerMouse overflødiggør skadelige bevægelser og hjælper dig til at opbygge sikre arbejdsrutiner. Den gør, at du kan arbejde mere behageligt og effektivt, fordi du benytter færre dele af din krop, og sidder i en symmetrisk position. Der er tale om et ergonomisk alternativ til den traditionelle computermus, der fremmer brug af begge hænder, har adskilt pegefunktionen og klikfunktionen og har et unikt "dobbeltklik med et klik".

  Har du brug for flere grunde til at anskaffe dig en RollerMouse?

  • Uden greb: Du skal aldrig række ud efter eller gribe om din RollerMouse. Du styrer den blot ved en let berøring.
  • Stationær: RollerMouse er designet til at blive stående samme sted på dit arbejdsbord. Den ligger foran dig - på det sted på bordet der er bedst for din krop.
  • Centralt placeret: Du finder den altid i den arbejdszone, der er optimal for dine hænder.
  • Støttende: Den indbyggede polstrede håndledsstøtte er ergonomisk designet til at holde dine hænder, håndled og underarme lige og vandrette.
 • Hvilken RollerMouse er den rigtige til mig?

  Samtlige RollerMouse-produkter er designede, så de hjælper dig til at arbejde på en mere sikker og effektiv måde Alle er udviklet med afsæt i ergonomiske principper og tilbagemeldinger fra vores brugere. Der er imidlertid forskel på RollerMouse-produkterne:

  RollerMouse Red er den mest alsidige RollerMouse til dato. Den har fem knapper og fem forskellige markørhastigheder, fra 800 dpi til 2400 dpi. Den kan let justeres i klikket og lyden på klikket. Den er produceret helt i aluminium, har aftagbare håndleddsstøtter og en helt åben rullestang. RollerMouse Red er meget velegnet til alle arbejdspladser.

  RollerMouse-Red-thumbnail.png

  RollerMouse Free2 er moderne, ultralav og slank, så den også passer til lave eller kompakte tastaturer. Den er ligeledes velegnet til bærbare computere eller begrænsede pladsforhold. Den har en unik, helt åben rullestav, otte knapfunktioner og en hastighed/opløsning, der kan ændres trinvis fra 800 til 1600 dpi blot ved et tryk på en knap.

  RollerMouse Free2 Thumb

  RollerMouse Pro2 er udviklet til krævende arbejdsopgaver, der indebærer gentagne bevægelser og mange timer ad gangen foran computeren. Den passer til tastaturer i fuld bredde. Den har syv knap- funktioner, en hastighed/opløsning på 800/1250 dpi og en bredere åbning til rullestaven.

  RollerMouse Pro2 Small

  RollerMouse Classic2 er vores basismodel, baseret på den oprindelige RollerMouse, der blev lanceret i 2001. Den har fem knapfunktioner og en hastighed/opløsning på 500/875 dpi.

  RollerMouse Classic2 Small
 • Hvilke tastaturer passer til en RollerMouse?
  Balance_Keyboard_RM_Red_72dpi.jpg


  De fleste typiske, firkantede tastaturer passer til en RollerMouse uanset størrelse.  Balance Keyboard  er særligt designet til at fungere sammen med RollerMouse Red, Red plus, Red max og Free2, sætter dine hænder i den perfekte position til at skrive og bruge musen.  Med RollerMouse følger tastaturstøtter i form af to mini-platforme, som du kan bruge til at indstille højde og vinkel på dit tastatur med.

  Tip: Du kan sætte og indstille tastaturstøtterne, så de passer tyndere, mere smalle eller kompakte tastaturer. Hvis dit tastatur har en anden størrelse og form end det typiske firkantede tastatur, skal du måske prøve forskellige kombinationer for at finde den placering af tastaturet, der er optimal for dig.

 • Kan RollerMouse fungere sammen med min nuværende computer?

  Ja. Samtlige RollerMouse-produkter er designede til at arbejde sammen med pc'er og Mac-computere.

  Tip: Hvis du benytter en Mac-computer sammen med RollerMouse Pro2 eller Free2, fungerer ét-klik-kopier/indsæt knapperne ikke uden en driver, med mindre du benytter Microsoft Office for Mac.

 • Kan jeg benytte en traditionel computermus sammen med en RollerMouse?

  Ja, RollerMouse kan sagtens arbejde sammen med andre pegeredskaber, både eksterne og indbyggede (f.eks. touch pad).

  Tip: Hvis du beslutter dig for at beholde din traditionelle computermus, mens du vænner dig til din ny RollerMouse, så sørg for at anbringe computermusen og musemåtten uden for rækkevidde, så du ikke rækker ud efter den af gammel vane.

 • Skal jeg bruge en driver?
  Alle RollerMouse-produkter er forprogrammerede med intelligente knapfunktioner. Det indbyggede software giver brugerne det mest ergonomiske sæt knapfunktioner, der findes, så det er bare at sætte stikket i. Nogle brugere foretrækker imidlertid selv at tilpasse knapfunktionerne, så de opnår endnu større effektivitet og variation. Mac-brugere skal installere en driver for at kunne ændre knapfunktionerne på deres RollerMouse. Fordi kopiér- og indsæt-kommandoerne er anderledes på en Mac, fungerer de tilsvarende knapper på Pro2 og Free2 ikke uden en driver.

Køb eller prøv en RollerMouse

 • Hvor kan jeg købe en RollerMouse?
  Vores produkter bliver kun solgt gennem vores netværk af professionelle forhandlere, der kan hjælpe med information og rådgivning. Dette er for at sikre at vores kunder får det optimale ud af vores produkter. Nogle forhandlere tilbyder at man kan prøve produkterne i en periode, så man kan mærke hvor effektive de er. Klik her for at finde en oversigt over forhandlere, der tilbyder gratis prøve.
 • Jeg vil gerne prøve RollerMouse gratis og uforpligtende. Hvem skal jeg kontakte?
  Det er vores forhandlere, der står for gratis udlån af RollerMouse. Klik her for at få RollerMouse gratis på prøve. Så bliver du kontaktet af en forhandler hurtigst muligt. Hvis du ønsker flere oplysninger om, hvilke forhandlere der tilbyder en gratis prøveperiode, så se vores oversigt over forhandlere.

Fejlsøgning

 • Min RollerMouse virker ikke, som den skal. Hvad kan jeg gøre?

  Nogle tip til fejlsøgning:

  • Prøv at tage stikket fra din RollerMouse ud og sæt det i igen - gerne i en anden port - eller genstart computeren.
  • På pc: kontrollér i menupunktet "enhedshåndtering", om der er ukendte enheder eller ufuldstændigt installerede enheder, og fjern dem. Afbryd forbindelsen mellem RollerMouse og din pc, vent 30 sekunder, og tilslut derefter RollerMouse igen.
  • Prøv at tilslutte din RollerMouse til en anden computer. Kontrollér desuden, at du ikke har installeret en anden musedriver på din computer - det kan forstyrre din RollerMouse.
  • Prøv at tilslutte en kollegas RollerMouse til din computer (og omvendt)

  Hvis problemet udelukkende opstår, når RollerMouse er tilsluttet til din computer, så er det højst sandsynligt din computer, der skaber problemet. Hvis problemet med RollerMouse derimod er der hele tiden uanset computer, så er det højst sandsynligt din RollerMouse, der er noget galt med. For mere hjælp, læs de øvrige spørgsmål og svar her på siden eller kontakt os eller din forhandler direkte.

 • Cursoren bevæger sig alt for hurtigt rundt på skærmen. Hvordan indstiller jeg hastigheden?

  RollerMouse-produkterne har forskellige hastighedsindstillinger:

  • RollerMouse Pro2 og RollerMouse Classic2: Indstil cursorhastigheden på kontakten på undersiden af RollerMouse Pro2 og RollerMouse Classic2.
  • RollerMouse Free2: Du ændrer cursorhastigheden blot ved et tryk på den lille knap, der sidder over scrollhjulet på din RollerMouse Free2. For hvert klik øger du hastigheden med 200 dpi.
  • RollerMouse Red: Juster markørhastigheten med knappen øverst i midten. Hvert klik øger præcisionen med 200 dpi. 

  Du kan også indstille cursorhastigheden i computerens kontrolpanel under "Mus" (Windows).

 • Jeg kan ikke bevæge cursoren længere. Hvordan kan jeg fortsætte med at bevæge cursoren, når rullestaven ikke er længere?
  Contour_RollerMouse_Free2_white_detail w hand_005_websmall.jpg

  Hvis du har flyttet rullestaven helt ud til venstre eller højre, men stadig vil fortsætte med at flytte cursoren, tvinger du ganske enkelt rullestaven lidt længere i den ønskede retning, indtil du hører et lille klik. Det aktiverer enddetection funktionen, så cursoren igen kan bevæges overalt på skærmen. Slip rullestaven, når cursoren er der, hvor du vil have den.

  Tip: Hvis du tit oplever, at cursoren kommer uden for rullestavens fri bevægelsesbredde, så har du måske valgt en for lav cursorhastighed.

 • Cursoren er begyndt at bevæge sig ujævnt eller forkert
  Contour_RollerMouse_Free2_white_sensor_300dpi.jpg

  På samme måde som du nogle gange er nødt til at rengøre skærmen og tastaturet, kan der over tid samles skidt og støv på den optiske sensor, som aflæser rullestavens bevægelser. Det kan påvirke aflæsningen og være årsag til, at cursoren ikke fungerer, som den skal. De fleste relaterede problemer kan afhjælpes, hvis området ved sensoren rengøres jævnligt. Det gør du ved at puste manuelt eller ved at bruge trykluft på dåse. 

  RollerMouse Free2 

  Sensoren er placeret nede i den åbning, hvor rullestaven løber, på plastvæggen på den side, som er nærmest museknapperne, ud for den aflange knap til venstre (se billedet).

  RollerMouse Pro2 og Classic2

  Sensoren er placeret til højre for rullestavsåbningen, en smule til højre inden under plastikken og under selve rullestaven. (Hvis lyset i lokalet ikke er for kraftigt, kan du se det røde lys inden under plastikken, når RollerMouse er tilsluttet).

  RollerMouse Red

  Sensoren ligger i rullestaven, og er beskyttet mot støv og snavs hvilket forlænger levetiden 

 • Kan man ændre knapfunktionerne?

  Til de fleste Contour Design-produkter findes der en driver lige til at downloade og installere, så du kan tilpasse knap- funktionerne. Ny versioner af RollerMouse, Classic2, Pro2 og Free2: Benyt en universel Contour Design musedriver, der understøtter en lang række Windows-versioner (fra XP til Windows 7). De fleste ældre Contour Design-produkter har en specifik driverversion, og ingen af de ældre drivere kan opgraderes. Se afsnittet om download af drivere. Bemærk: Det er normalt ikke nødvendigt at benytte drivere sammen med RollerMouse.

Vedligeholdelse, garanti og reparationer

 • Hvordan er garantien?
  Contour Design yder to års garanti fra købsdatoen.
 • Kan jeg benytte reservedele til at reparere min RollerMouse?
  De eneste reservedele, der findes til RollerMouse, er den aftagelige polstring på håndledsstøtten til RollerMouse Pro2 og RollerMouse Classic2. Der findes ingen reservedele til rullestav, kabler, chassis eller indvendige komponenter.
 • Kan snavs, støv eller andre partikler påvirke produktets tekniske funktion med tid? Hvad kan jeg gøre ved det?

  Hvis du kan se, at din RollerMouse har fået meget snavs eller støv på sig i området mellem rullestaven og knapperne, kan det være en god ide at puste området rent - især i åbningen lige ved siden af rullestaven (se også afsnittet ovenfor: Cursoren er begyndt at bevæge sig ujævnt eller forkert).

  Hvis du har mistanke om, at der ligger små ting i åbningen ved rullestaven, kan du prøve at vende produktet på hovedet og ryste det forsigtigt, samtidig med at du roterer rullestaven. Du kan også puste i området ved siden af rullestaven og de øverste knapper.

  Hvis selve rullestaven bliver beskidt: Dette påvirker normalt ikke præcisionen af den optiske aflæsning, som styrer cursoren.

  Rullestaven kan aftørres med en let, fugtig klud. Brug et mildt rengøringsmiddel eller disinfektionsmiddel hvis nødvendigt. 

 • Hvordan rengøres håndledsstøtterne?
  Håndledsstøtterne er lige til at tage af med henblik på rengøring eller udskiftning. Ved rengøring må du kun bruge milde produkter, som f.eks. sulfo. Hvis du ønsker at udskifte håndledsstøtterne, kontakt venligst nærmeste RollerMouse-forhandler.
Google+